058 3000 150 jabixhus@gmail.com

Bidden

Het Gebedsatelier

Elk klooster heeft natuurlijke een gebedsruimte. Bij ons noemen we die het gebedsatelier, omdat je er niet alleen op traditionele manieren kunt bidden, maar ook op creatieve manieren met gebed en aanbidding bezig kunt zijn.
Bijvoorbeeld met muziek. Er staan in ieder geval een piano, een harmonium, gitaren, fluiten en percussie-instrumenten en heel veel verschillende liederenbundels. Maar er zijn ook allerlei materialen om meditatief te schilderen, kleuren, kleien, schrijven, hout branden of wat je maar helpt om tot rust te komen of om God te ervaren. Ook zijn er kastjes met symbolische voorwerpen en prachtige kunst- en platenboeken en een hele collectie inspirerende CD’s.

Centraal staat een kunstwerk van voeten als symbool van de stappen die je zet op je levensweg en om te ervaren hoe het is om aan Jezus’ voeten te zitten.

Individueel gebed en meditatie
Gebeds- of bijbelstudiegroepjes
 Vieringen
 Workshops of brainstorms
Maandelijks stadsgebed voor Leeuwarden
24-uursgebedsnachten
Lectio Divina bijbelmeditaties (nu digitaal op woensdagavonden)

Tijdens de coronacrisis is de ruimte meestal wel toegankelijk, omdat de bewoners thuis werken. Houd wel rekening met de richtlijnen. Dus tot 3 personen, handen ontsmetten en 1,5 m afstand houden. Het is fijn als u van te voren even contact opneemt.

Reserveren gebedsatelier kan via jabixhus@gmail.com, telefonisch 058-3000150 of whatsapp 0646172617