058 3000 150 jabixhus@gmail.com

Kennismaken

Lieuwe en Jeannet Bijleveld wonen samen met hun dochter Bette in het Jabixhûs. Zij zijn de initiatiefnemers geweest.

Lieuwe & Jeannet

Jeannet is de visionair die alles al voor zich ziet voordat het er is en anderen op een of andere manier mee weet te krijgen. Zij is het creatieve brein achter de inrichting en de sfeer van het gebouw. Zij kookte al voor de vrijwilligers op het Flevofestival, nu geniet ze va het koken voor groepen en het organiseren van workshops. Ook wat vieringen en bezinningsactiviteiten  verzint steeds weer nieuwe dingen. Zij is secretaris van de stichting Jabixhûs.

Lieuwe was eindverantwoordelijk voor het pastoraat en gebedswerk op het Flevofestival. Hij is degene die met zijn vriendelijke gastvrijheid iedereen welkom laat voelen en binnen de kortste keren mooie persoonlijke gesprekken aan gaat. Hij is een enorme doorzetter en heeft heel veel in het pand zelf verbouwd.

Andre en Hanneke

Toen het pand gekocht was kwamen Andre en Hanneke het team versterken. Andre komt nog steeds elke week helpen met klussen, een enorme stimulans om dingen af te maken. Met zijn gebedsavonturen van over de hele wereld bracht hij ook veel verdieping mee. Hanneke brengt als kunstenares een stuk creatief enthousiasme mee en is betrokken bij veel gebedsactiviteiten.

Willem Jan en Tineke

Willem Jan en Tineke doen al een paar jaar mee. Hun steun was essentieel. Willem Jan loodste ons met zijn bestuurlijke ervaring langs heel wat obstakels! . Hij is ook de voorzitter van Stichting Jabixhûs.

Tineke is degene die met haar ervaringen vanuit Taizé ons steeds weer inspireerde tot contemplatie. Ook nu is ze betrokken bij de bezinningsactiviteiten. Samen zijn ze ook nog eens geweldige koks en afwassers, altijd dienstbaar!

Johan en Inez Doornenbal

Johan en Inez hebben mee aan de wieg gestaan van het Stadsklooster. Johan bracht vanuit de IT tools in om alles op een rijtje te krijgen. Beide waren zij volop betrokken bij het experimenteren met vieringen. Johan ontwikkelde ook het concept Plug and Pray om de Bijbel te zingen.

https://www.youtube.com/channel/UCZTsZKP55dd9gYw78Wt2frg

Inez kookt heerlijk voor maaltijden

Elziena en Freek Taute

Elziena en  Freek kwamen de intitiatiefgroep op een cruciaal moment versterken. Dat hebben we als een godsgeschenk ervaren. Met hun ervaringen  vanuit l’Abri , Youth for Christ en Solidair Friesland konden wij os voordeel doen. Freek heeft als ervaren houtbewerker ook meegewerkt aan de verbouwing.

Sikko van der Wal

Sikko is van het begin af aan onze steun  en toeverlaat geweest bij alle financiele en fiscale ingewikkeldheden. Zijn expertise, enthousiasme en humor zijn erg belangrijk geweest om het Stadsklooster werkelijkheid te kunnen maken. Hij  was penningmeester van Stichting Jabixhûs. Sikko is helaas op 4 juli 2020 overleden en wordt nog erg gemist.

Jouke van de Brink

Jouke heeft de laatste paar maanden bergen werk verzet, zowel binnen als in de tuin. Zijn vriendelijke belangstelling is een weldaad voor ieder die hem ontmoet. Daarnaast is hij een man van gebed, die graag getuigt van Gods werk

Petra van der Wal

(Petra van der Wal zit in de rode stoel te vertellen op foto bij gebedsruimte)

Petra woont in de buurt en nam direct enthousiast deel aan activiteiten, bijvoorbeeld door haar verhaal over Iona te vertellen op een verhalenavond of  mensen mee te nemen naar een kookworkshop Zij kent de buurt goed en maakt veel reclame voor onze activiteiten . Hopelijk kunnen we met haar groen vingers ook nog de buurt vergroenen.

En natuurlijk nog vele anderen .