058 3000 150 jabixhus@gmail.com

Nieuws

U kunt ook zich hier ook opgeven voor de nieuwsbrief via e-mail. Deze wordt ongeveer om de twee maanden verstuurd.

Gebedsweek 2021

Deze week ging niet zoals gepland. We moesten het stadsklooster sluiten omdat alle bewoners corona hadden. Gelukkig kon de challenge met concrete creatieve opdrachten binnen en buiten voor gezinnen en jongeren wel door gaan. Laat je inspireren en download de challenge . Ook na de gebedweek nog heel goed te doen!

Posteractie “Sporen van hoop” in Leeuwarden

Voor de donkere dagen rond Kerst en Oude en Nieuw hebben de kerken in Leeuwarden samen een simpele actie bedacht om een beetje licht te brengen.
Er is een mooie bemoedigende poster van Leeuwarden gemaakt. De bedoeling is dat zoveel mogelijk mensen deze downloaden en printen en vervolgens op hun raam plakken.
Bij de poster kan iedereen dan zelf iets in de vensterbank zetten, wat voor hem of haar symbool staat voor de hoop, die het geloof geeft. Dat kunnen vier adventskaarsen zijn, een kerststalletje, een engel of een ster, maar het mag ook iets heel anders zijn of iets dat zelf gemaakt is.
Zo kun je, als je alleen of met je gezin gaat wandelen, speuren naar deze tekens van hoop in de vensterbank. Net zoals in het voorjaar naar de beren.
Doe mee en wees creatief ! En ken je mensen die zelf geen printer hebben , maar hier wel aan mee willen doen, print dan wat extra uit en doe ze door de bus. De poster is te downloaden op www.geloven058.nl of hiernaast.

 

 

Open dag voor Kollumerzwaag/Veenklooster 25 januari

Open dag voor Kollumerzwaag/Veenklooster 25 januari

Wat een gezellige middag was dat! De hele middag kwamen er oude bekenden langs uit Kollumerzwaag en Veenklooster. Jaren hebben ze meegeleefd met de voorbereidingen en plannen en nu konden we ze laten zien hoe de dromen werkelijkheid geworden zijn.

Valentijnsmaaltijd 14 februari

Valentijnsmaaltijd 14 februari

We hadden een mooie gift gekregen en wilden die graag delen. Daarom hebben we met Valentijn een gratis diner georganiseerd voor mensen , die al heel lang niet uit eten geweest waren i.v.m. een krappe beurs. Via de Facebook Weggeefhoek 058 hadden zich in een mum van...

Beeld en maker even herenigd

Beeld en maker even herenigd

Tijdens de open dag kwam ook Dick van der Zwaag langs, de beeldhouwer, die het beeld van de voeten in de gebedsruimte gemaakt heeft. Zo kon ik hem de vraag stellen, die me al heel vaak gesteld was , maar waar ik het antwoord niet op wist : “Is het beeld uit één stuk...

24 uurs gebed Nieuwjaar

24 uurs gebed Nieuwjaar

Elke eerste woensdag van de maand is er om 20.00 Stadsgebed. Nu Nieuwjaar daarmee samenviel leek het ons mooi een estafettegebed van 24 uur te doen met mogelijkheid voor creatief gebed. Ca 35 mensen deden mee om te bidden voor de stad en onze...

Geluksroute Leeuwarden

Geluksroute Leeuwarden

Helaas uitgesteld ivm corona .... Op 21 en 22 maart staat Leeuwarden weer bol van de geluk-activiteiten. Daar doen wij samen met de bovenburen enthousiast aan mee ! het programma groeit nog ,maar er is al van alles bedacht Geluk-verhalen: verhalen over geluk ,...